Voor ouders

Ook als ouder van een kind in een rolstoel ben je belangrijk voor WijRollen Kids. Jouw inzichten en mening tellen mee en we weten dat jouw rol in het leven van jouw kind cruciaal is.
Daarom willen we graag samen met ouders kijken hoe we het leven van kinderen die een rolstoel gebruiken, leuker en beter kunnen maken. Graag willen we eraan bijdragen dat jouw kind opgroeit tot een persoon die vol in het leven staat en meedraait in de maatschappij.

Om de kinderen een plek te geven die echt van henzelf is en niet van volwassenen, hebben we ervoor gekozen om de activiteiten voor ouders te laten plaatsvinden op het platform voor volwassenen: WijRollen.

Daar staan al artikelen over de opvoeding van gehandicapte kinderen, recensies van kinderboeken en we hopen nog veel meer ervaringsverhalen van ouders op de site te kunnen delen.

Als ouders van een kind dat een rolstoel gebruikt, kun je ook een gratis account aanmaken voor de community. In de rubriek Rolltalks is een speciale groep voor ouders van rollende kinderen. Daarin kun je vragen stellen en tips, ervaringen en kennis uitwisselen met andere ouders. Op het WijRollen platform kom je bovendien als ouder in contact met ervaren volwassen rollers die vol in het leven staan. Deze mensen zijn interessant als vraagbaak én als rolmodel voor je kind.

Op dit moment zijn we ook bezig om een ouderpanel voor WijRollen Kids op te zetten. Samen met deze ouders gaan we inventariseren wat hun behoeftes en wensen zijn, en bekijken hoe we deze een plek kunnen geven op WijRollen.

Wil je als ouder meedenken of meeschrijven? Laat het dan zeker weten!